Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Правоохоронці Запоріжжя викрили групу наркодилерів

Правоохоронці Запоріжжя викрили групу наркодилерів

Правоохоронці Запоріжжя викрили групу наркодилерів

Фото пресслужби ГУНП у Запорізькій області

У Запорізькій області правоохоронці викрили трьох осіб, які займалися незаконним вирощуванням та збутом канабісу. Двоє чоловіків та жінка вирощували нарковмісні рослини, сушили їх та готували для подальшого збуту.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Фото пресслужби ГУНП у Запорізькій області

24 червня оперативники управління боротьби з наркозлочинами ГУНП в Запорізькій області разом зі слідчими Запорізького райуправління поліції, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури, провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів. До проведення операції також залучили спецпризначенців БПОП та КОРД.

Фото пресслужби ГУНП у Запорізькій області

У результаті обшуків було вилучено:

  • 79 зіп-пакетів із речовиною рослинного походження (попередньо – шишки канабісу елітних сортів);
  • 130 кущів канабісу;
  • 7 ламп для вирощування рослин;
  • 1100 доларів США та 9300 гривень, ймовірно отриманих у результаті незаконної діяльності;
  • мобільні телефони та банківські картки.
Фото пресслужби ГУНП у Запорізькій області

Речові докази направили на експертні дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За результатами експертиз буде надано остаточну правову кваліфікацію діям фігурантів.

Наразі слідство триває у межах кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Нагадаємо, у неділю, 23 червня, у Заводському районі Запоріжжя 22-річний чоловік погрожуючи боєприпасом, пограбував один з місцевих магазинів. Під час затримання зловмисник чинив опір.