Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відключення світла в Запоріжжі: коли чекати вимкнення сьогодні

Відключення світла в Запоріжжі: коли чекати вимкнення сьогодні

Відключення світла в Запоріжжі: коли чекати вимкнення сьогодні

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Графік погодинних відключень електрики на завтра від Запоріжжяобленерго

Запоріжжяобленерго оприлюднило графік погодинних відключень електроенергії на завтра. У зв’язку з необхідністю стабілізації енергосистеми міста, планові вимкнення світла будуть відбуватися за наступним розкладом:

  • 1 черга – 08:00-12:00, 17:00-18:00, 20:00-24:00
  • 2 черга – 00:00-04:00, 12:00-16:00, 18:00-22:00
  • 3 черга – 04:00-08:00, 16:00-20:00, 22:00-23:00
  • 4 черга – 08:00-12:00, 20:00-24:00
  • 5 черга – 00:00-04:00, 12:00-16:00
  • 6 черга – 04:00-08:00, 16:00-20:00

Запоріжжяобленерго закликає мешканців міста підготуватися до вимкнень світла і забезпечити необхідні запаси води та інших необхідних ресурсів. Важливо дотримуватися графіку, щоб уникнути перевантажень електромережі.


Чому почалися відключення світла

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

“З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, особливо у години максимального споживання. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів”, – пояснили в “Укренерго”.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.

Чому графіки публікують ввечері, а потім змінюють

Графіки погодинних відключень «Запоріжжяобленерго» публікує зазвичай ввечері, коли “Укренерго” надає інформацію про ліміти енергоспоживання по області на наступну добу. “Поки цієї інформації немає – відсутнє й розуміння, наскільки треба скоротити споживання електроенергії, скільки споживачів мають бути залучені до цього процесу і т. ін. Щойно отримуємо обмеження – а це відбувається ввечері, – ми формуємо графіки та публікуємо їх. В середньому, інтервал між отриманням лімітів та оприлюдненням графіків становить до 30 хвилин”, – пояснили в обленерго.

Графік на тиждень наперед неможливо створити через нестабільну ситуацію в енергосистемі.