Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Російський пілот відкрито розповів про репресії проти україномовних в Бердянську (ВІДЕО)

Російський пілот відкрито розповів про репресії проти україномовних в Бердянську (ВІДЕО)

Російський пілот відкрито розповів про репресії проти україномовних в Бердянську (ВІДЕО)

Місцеві жителі та біженці з Донецької області стоять у черзі за гуманітарною допомогою, яку роздають з російських військових вантажівок у Бердянську / Местные жители и беженцы из Донецкой области стоят в очереди за гуманитарной помощью, которую раздают из российских военных грузовиков в Бердянске

Російський нацист, пілот вертольота Ка-52 з позивним «Воєвода», відкрито хвалився репресіями проти україномовних жителів окупованого Бердянська в ефірі пропагандистського каналу.

“Ми їх за два роки почистили овід г*вна”, — заявив він під час інтерв’ю. Далі окупант розповідає історію про те, як за декілька фраз українською мовою він відправив жінку-працівницю на АЗС “на підвал”. Відправити “на підвал” – це значить відправити людину на тортури до російських військових, де людину без суду та слідства можуть покалічити та навіть вбити. За словами російського військового, захист російської мови на окупованих територіях виглядає саме так – репресії та залякування місцевих жителів.

Цей випадок є черговим свідченням того, як окупанти намагаються придушити українську ідентичність та культуру на захоплених територіях. Міжнародні організації та правозахисники закликають до негайного втручання та захисту прав людини в окупованих регіонах.


Нагадаємо, що замість обіцяних ремонтів у Бердянську окупаційна влада повернула радянські назви вулиць. Також окупаційна влада передає житло українців в курортному місті росіянам та колаборантам. Нерухомість незаконно роздають безкоштовно або в іпотеку.