Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Кінець заборони: нові правила з 30 червня

Кінець заборони: нові правила з 30 червня

Кінець заборони: нові правила з 30 червня

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Українців попередили, що наприкінці червня в Україні скасують обмеження, яке діяло впродовж трьох місяців. Заборону ввели ще 1 квітня 2024 року. Але через декілька днів її скасують. Йдеться про заборону на вилов риби у заплавах.

Заборону на вилов риби та раків у річках скасували раніше, а саме 20 травня 2024 року. Терміни скасування залежали від виду водойми, і тепер, з 30 червня, заборону вже точно скасують, дозволяючи українцям ловити рибу, оскільки період нересту закінчиться.

До того часу рибоохорона посилено патрулює водойми. Натомість ті, хто порушить заборону, яка наразі ще діє, ризикує отримати штраф у розмірі від 1700 до 6800 гривень. До речі, порушникам може загрожувати не тільки штраф, але й кримінальна відповідальність.


Нагадаємо, у Запоріжжі на Хортиці загинуло більше півсотні риб. Дніпровські плавні на острові обміліли після підриву Каховської ГЕС у 2023 році.