Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Росія засудила викраденого волонтера з Мелітополя до 14 років ув’язнення

Росія засудила викраденого волонтера з Мелітополя до 14 років ув’язнення

Росія засудила викраденого волонтера з Мелітополя до 14 років ув’язнення

Суд

Росія засудила викраденого волонтера з Мелітополя до 14 років ув’язнення

В РФ до 14 років позбавлення волі засудили викраденого з Мелітополя у 2022 році волонтера Ярослава Жука. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“14 років позбавлення волі за “визнання”, вибиті тортурами та катуваннями. Такий результат судилища, влаштованого Росією над мелітопольцем Ярославом Жуком”, — написав він.

Згідно з вироком, Жука було визнано винним у вчиненні акту міжнародного тероризму та засуджено до 14 років позбавлення волі, з відбуттям перших 4 років у тюрмі, а решти строку — у колонії суворого режиму.

Ярослав Жук
Ярослав Жук

На відео, яке росіяни виклали в мережу, волонтер “зізнається” у тому, що 17 червня 2022 року нібито намагався вбити директора департаменту освіти міста Олену Шапурову, а також у причетності до “партизанського руху, яким займається СБУ”. Згодом правозахисники оприлюднили заяву Жука, який розповів, що його били, катували електричним струмом, тримали у підвалі з мішком на голові та змусили написати зізнання.


Нагадаємо, у Запорізькій області рашисти допомагають нашим захисникам утилізувати “другу армію світу”. Цього разу вони влаштували перестрілку на власних позиціях, з вельми непоганим результатом.