Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » 11 військових із Запорізької області повернулися додому після російського полону

11 військових із Запорізької області повернулися додому після російського полону

11 військових із Запорізької області повернулися додому після російського полону

Обмін полоненими / Обмен пленными

З російського полону звільнено 11 мешканців Запорізької області

У вівторок, 25 червня, в Україну з російського полону вдалося повернути 90 українських захисників, серед яких 11 – із Запорізької області. Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

“На Батьківщину повернулося 11 військовослужбовців із Запорізької області. Всі вони наразі проходять медичний та психологічний огляд після тортур, завданих у російському полоні,” – зазначив Федоров.

Як повідомили у координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, вчора додому повернулися 32 нацгвардійці, 18 прикордонників, 17 представників військово-морських сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців.

Зокрема, вдалося повернути 59 оборонців Маріуполя, серед яких 52 бійці, що вийшли з “Азовсталі” у травні 2022 року. Також з полону звільнено 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.


Нагадаємо, 31 січня 2024 Україна повернула з російського полону 207 військових. Серед них опинилися й 46 солдатів, сержантів та офіцерів, які боронили Запорізький напрямок. Раніше екс-директор “Мотор Січ” попросив через стан здоров’я включити його до списку на обмін з Росією.