Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ повідомила про підозру родичу Балицького у колабораціонізмі

СБУ повідомила про підозру родичу Балицького у колабораціонізмі

СБУ повідомила про підозру родичу Балицького у колабораціонізмі

Балицький Євген. Фото за часів правління Партії регіонів / Балицкий Евгений. Фото во времена правления Партии регионов

Очолив окупаційний Мінкульт на ТОТ Запорізької області: СБУ повідомила про підозру родичу Балицького.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) повідомили про підозру у колабораціонізмі родичу Євгена Балицького, псевдоочільника окупаційної Запорізької військово-цивільної адміністрації. За даними слідства, чоловік добровільно очолив Мінкульт тимчасово захоплених територій регіону.

За даними слідства, за протекцією Євгена Балицького, його родич, житель тимчасово захопленого Мелітополя, очолив департамент культури, спорту та туризму окупаційної адміністрації, а згодом — так зване “Міністерство культури, спорту та туризму військово-цивільної адміністрації Запорізької області”:

“На своїй “посаді” підозрюваний виконує усі вказівки окупаційної влади заради підвищення іміджу держави-агресора та формування у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України”, — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, підозрюваний, за даними слідства, організовував спортивні змагання задля підтримки російського вторгнення, а для нагород учасників використовував грамоти з прапором та гербовими печатками РФ.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо його провину буде доведено, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з можливою конфіскацією майна.


Нагадаємо, ще раніше псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького заочно засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У дохід держави передали такі його активи: три квартири, житловий будинок та дві земельні ділянки, чотири легкових автомобілі, п’ять літаків, саморобне туристичне судно, кошти на банківських рахунках, частки у дев’ятьох компаніях.