Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Затримки виплат для ВПО: офіційне роз’яснення від Мінсоцполітики

Затримки виплат для ВПО: офіційне роз’яснення від Мінсоцполітики

Затримки виплат для ВПО: офіційне роз’яснення від Мінсоцполітики

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Міністерство соціальної політики пояснило затримку у виплатах для ВПО.

Міністерство соціальної політики України пояснило причину затримки виплат допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Через війну багато українців змушені були залишити свої домівки, ставши ВПО, і важливим інструментом їхньої підтримки є допомога на проживання.

Виплати допомоги на проживання для ВПО відбуваються поетапно. Нагадуємо, що частина ВПО отримує ці виплати щомісяця після 15-го числа (у першому виплатному періоді), а інша частина – після 28-го числа (у другому виплатному періоді). Тож, якщо ви не отримали кошти у першій половині поточного місяця, вони надійдуть на рахунки до кінця червня.

“Видатки на соціальну сферу є пріоритетними для уряду і другими за значимістю після видатків на оборону країни. Тому виплата допомоги на проживання для ВПО відбувається поетапно”, — повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.


Для довідки

Надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам – це державна програма для вимушених переселенців. 

З 1 листопада 2023 р. допомога призначається на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця одному з членів сім’ї (далі – уповноважена особа) у такому розмірі: для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень; для інших осіб – 2000 гривень. Зазначена виплата здійснюється відповідно до постанови КМУ від 20.03.2022 № 332 “Деякі питання виплати допомоги ВПО на проживання”.


Як писав раніше Inform.zp.ua, відтепер у мобільному застосунку Резерв+ доступний електронний військово-обліковий документ.

Зазначається, що в додатку тепер доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією, тому паперові військові квитки або приписне свідоцтво можна не носити.