Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Магдебург подарував Запоріжжю техніку для рятувальних служб

Магдебург подарував Запоріжжю техніку для рятувальних служб

Магдебург подарував Запоріжжю техніку для рятувальних служб

Магдебург

Мерія Магдебурга подарувала дві одиниці техніки для оперативно-рятувальних служб Запоріжжя.

Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко здійснила візит до Магдебурга (Німеччина) на запрошення мера міста, пані Сімоне Борріс. Результатом міжнародної співпраці між двома міськими адміністраціями стало отримання Запоріжжям двох одиниць техніки для оперативно-рятувальних служб: мікроавтобуса MTW Ford Transit FF Prester та човна RSB.

Також досягнута домовленість щодо отримання техніки для прибирання вулиць. Під час візиту була подана заявка на програму технічної допомоги для України, яку реалізує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини разом з GIZ у співпраці з німецькими муніципалітетами.

Зустріч представників Запоріжжя та Магдебурга
Зустріч представників Запоріжжя та Магдебурга

Магдебург є партнером Запоріжжя з травня 2008 року. Співпраця між містами тривала до повномасштабної російсько-української війни і охоплювала сфери освіти, культури, енергоефективності. З початком війни Магдебург надає гуманітарну допомогу Запоріжжю, перша партія якої надійшла у квітні 2022 року.

У 2023 році Запоріжжя взяло участь у програмі технічної допомоги для України, в результаті чого отримало пікап Toyota для КП «ЕЛУАШ» та мікроавтобус Ford Transit для Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування населення. У 2024 році буде надано додатковий пакет допомоги, включаючи автомобіль для комунальних установ міста, автомобіль швидкої допомоги та інші ресурси.


Нагадаємо, Регіна Харченко є виконуюча обов’язки міського голови Запоріжжя та секретарем Запорізької міської ради. 24 квітня 2024 року запорізькі депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу”, Регіну Харченко, новою виконуючою обов’язки міського голови. На цій же сесії 38 депутатів проголосували “ЗА” відставку Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради. До цього Куртєв доповідав президенту Зеленському про спробу політичного перевороту у Запоріжжі. Депутати фракції “Слуга народу” відмовились брати участь у голосуванні ща Харченко, і написали лист до Верховної Ради про визнання звільнення Куртєва незаконним. Куртєв також намагався оскаржити рішення про його звільнення через суд. Проте суд повернув позов Куртєву навіть не розглянувши його.

І Регіна Харченко і Анатолій Куртєв були обрані до Запорізької міської, 25 жовтня 2020 року від партії “Слуга народу”, в рамках проведення місцевих виборів по всій країні. Харченко набрала 453 голосів виборців, Куртєв набрав 1238 голосів виборців.

До обрання депутатом Анатолій Куртєв працював начальником Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради, а Регіна Харченко працювала  юристом в Комунальній установі «Обласний центр медико-соціальної експертизи» Запорізької обласної ради.