Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колишнє керівництво ЗРПЦ у судах: недійсні документи та порушення закону

Колишнє керівництво ЗРПЦ у судах: недійсні документи та порушення закону

Колишнє керівництво ЗРПЦ у судах: недійсні документи та порушення закону

Лікарі та пацієнти Запорізького протипухлинного центру під стінами суду / Врачи и пациенты Запорожского противоопухолевого центра под стенами суда

Документи, які опинилися в розпорядженні редакції Panoptikon, можуть свідчити, що юристка «Запорізького регіонального протипухлинного центру» Ольга Ткаченко двічі використала вже скасовану довіреність, щоб діяти нібито від імені закладу в запорізькому суді та апеляційній інстанції. А екс-керівник ЗРПЦ Михайло Єсаянц, який видавав їй цю довіреність раніше, мав знати про скасування і відсутність повноважень, але юристку не зупинив, і досі запевняє колектив у перемогах в судах.

У Запоріжжі триває процес приєднання ЗРПЦ до Запорізької обласної клінічної лікарні. В рамках цього процесу з 8 травня юридично та фактично медзакладом управляє голова комісії з реорганізації Дмитро Сиволап. Однак колишній керівник ЗРПЦ Михайло Єсаянц не залишає спроб зупинити це обʼєднання, зокрема у судах і руками своїх колишніх підлеглих.

До 13 травня 2024 року юристка Ольга Ткаченко мала надану Михайлом Єсаянцем довіреність на представництво лікарні у судах. Однак вранці 13 травня 2024 року ця довіреність була скасована рішенням нового керівництва закладу.

Наказа про скасування довіреностей
Наказа про скасування довіреностей

Однак скасування довіреності та позбавлення повноважень було проігнороване. Пізніше в той же день, 13 травня, на засіданні Запорізького окружного адміністративного суду Ткаченко та Єсаянц намагалися виступати як представники ЗРПЦ, йдеться в матеріалах судової справи. Однак, за даними журналістів Panoptikon, суддя Лілія Максименко встановила, що свої повноваження вони втратили з початком реорганізації лікарні. У звʼязку з цим позов був залишений взагалі без розгляду.

В травні екс-керівництво ЗРПЦ подало дві апеляційні скарги до Третього апеляційного адміністративного суду (м. Дніпро). Знову на підставі недійсної довіреності. Одна з цих скарг вже відхилена судом.

Внаслідок таких дій відкрита справа і внесена до ЄРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань) та проводиться досудове розслідування за статтею 358 ч.3 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». В рамках досудового розслідування будуть встановлені організатори та співучасники ймовірного злочину. Тим не менш, екс-керівник ЗРПЦ на зустрічах з колишніми підлеглими запевняв колег, що «боротиметься в судах до останнього».


Читайте статтю за цією темою: Оптимізація лікарень в Запоріжжі: які медичні заклади об’єднали та як склалася доля Запорізького протипухлинного центру.