Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 855-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

855-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

855-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

всу война

Як минув 855-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Журналісти Inform.zp.ua зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 27 червня.

  • Співробітники Служби безпеки України (СБУ) повідомили про підозру у колабораціонізмі родичу Євгена Балицького, псевдоочільника окупаційної Запорізької військово-цивільної адміністрації. За даними слідства, чоловік добровільно очолив Мінкульт тимчасово захоплених територій регіону.
  • Мерія Магдебурга подарувала дві одиниці техніки для оперативно-рятувальних служб Запоріжжя. Запоріжжя отримає мікроавтобус MTW Ford Transit FF Prester та човен RSB.
  • Протягом останньої доби російські окупанти завдали 295 ударів по Запорізькій області, під ворожим вогнем перебували шість населених пунктів. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ та Оперативне командування “Південь”.
  • Українських дітей із Запорізької області примусово відправляють до Росії на так звані «табори відпочинку». Ці поїздки включають екскурсії в Москву, де діти змушені виступати з доповідями про «цілі СВО» (спеціальної воєнної операції) та відвідувати головний воєнний храм Російської Федерації.
  • Служба безпеки України викрила у Запоріжжі зловмисника, який намагався виявити і передати агресору точні координати зенітно-ракетних комплексів ППО у Запоріжжі. Підозрюваний також стежив за переміщенням техніки, що рухалася в напрямку передової.
  • У Запоріжжі відсудили у комунальну власність земельну ділянку на узбережжі Дніпра. Орендар ділянки на узбережжі добровільно погодився повернути землю у власність громади. Про це повідомляє обласна прокуратура.
  • У січні-травні 2024 року платники податків Запорізької області перерахували до бюджетів усіх рівнів 5 мільярдів 108 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це на 318 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • Партизанський рух “Атеш” повідомляє, що на Запорізькому напрямку 38-ма окрема мотострілецька бригада ЗС РФ втратила 95% особового складу. За словами українських партизан, серед окупаційної армії поширені акти саботажу, які допомагають збільшувати втрати росіян.