Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Військові як робоча сила: нові подробиці справи запорізького ексвоєнкома

Військові як робоча сила: нові подробиці справи запорізького ексвоєнкома

Військові як робоча сила: нові подробиці справи запорізького ексвоєнкома

ТЦК СП

ДБР повідомило про підозру запорізькому ексвоєнкому, якого вже судять за корупційні схеми. Він залучав військовослужбовців до ремонту свого будинку.

Під час керування обласним військкоматом у 2023 році посадовець вирішив використати військовослужбовців для ремонту свого нового будинку. Підбирав фахівців під свої будівельні потреби серед працівників районних військкоматів. Умовами виконання робіт був вільний графік відвідування служби зі збереженням повного грошового забезпечення. Посадовець незаконно видавав накази про відрядження військових до ЗОТЦК та СП і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати.

Таким чином у лютому-липні 2023 року замість служби троє працівників запорізьких районних військкоматів виконували ремонтні роботи у будинку воєнкома. За цей час їм безпідставно було нараховано 266,4 тис. грн.

Затриманий запорізький ексвоєнком
Будинок, який будували військові замість служби

Ексвоєнкому повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України). Трьом працівникам ТЦК, які погодились на його пропозицію, повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.