Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нові обмеження для українських біженців в Європі з 1 липня

Нові обмеження для українських біженців в Європі з 1 липня

Нові обмеження для українських біженців в Європі з 1 липня

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон / Паспорт гражданина Украины для выезда за границу

Неприємні зміни для українців, які виїхали за кордон: що запроваджують з 1 липня.

Словаччина запровадила зміни для біженців і вони наберуть чинності вже з 1 липня. Країна ініціювала нововведення у правила надання допомоги біженцям. Згідно з новими правилами, право перебувати у притулку мігранту надається на 120 днів і не більше. Відлік терміну починається з першого надання тимчасового житла.

Неприємні зміни ще й тим, що іноземець, який з будь-якої причини був позбавлений тимчасового притулку, більше не зможе претендувати на безоплатне житло. Українці, які виїхали за кордон та наразі знаходяться в Словаччині, повинні звернути увагу на це нововведення.

Частина громадських організацій просить доопрацювати деякі положення законодавства. За їхніми словами, у документі не враховані потреби незахищених категорій громадян. На продовження терміну перебування у притулку можуть розраховувати українці, які виїхали за кордон та відповідають одному чи кільком критеріям:

  • є особами, яким виповнилось 65 і більше років,
  • є особами з інвалідністю (отримувачі компенсації),
  • мати чи батько-одинак, на утриманні яких дитина до 5 років,
  • біженці, які належать до вразливих груп,
  • особи, які за рішенням суду здійснюють догляд за дитиною до 5 років,
  • діти до 5 років.

Наразі Словаччина входить у перелік країн, де кількість українських біженців збільшується. Останні дані свідчать, що їхня кількість вже сягає позначки 120 тисяч осіб.


Читайте також: Російський пілот вертольота Ка-52 з позивним «Воєвода», відкрито хвалився репресіями проти україномовних жителів окупованого Бердянська в ефірі пропагандистського каналу.