Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росія втратила понад 14 тисяч артсистем: рекордні втрати у червні

Росія втратила понад 14 тисяч артсистем: рекордні втрати у червні

Росія втратила понад 14 тисяч артсистем: рекордні втрати у червні

Знищений російський ЗРГК “Панцирь-С1” на Донеччині, червень 2024 року / Уничтожен российский ЗРГК “Панцирь-С1” в Донецкой области, июнь 2024 года.

Армія окупантів зазнала рекордних втрат в артилерії у червні: пабліки повідомляють про знищення ЗРС С-500 у Криму.

Втрати ствольної артилерії РФ на 28 червня досягли рекордних 14 423 одиниць. За червень 2024 року було втрачено 1239 артсистем, що є найбільшим місячним показником за час повномасштабної війни.

Динаміка втрат артсистем росіян у війні
Динаміка втрат артсистем росіян у війні

Станом на 28 червня російська армія втратила 1239 одиниць ствольної артилерії, що є абсолютним рекордом з початку повномасштабної війни. За весь період війни армія РФ втратила понад 14 тисяч арт-систем. Також телеграм-канали повідомляють про знищення ворожого ЗРК С-500 у Криму касетними ракетами ATACMS, але інформація наразі потребує офіційного підтвердження.

За даними статистики Minfin щодо втрат Росії у війні, вартість втрат артилерії російської армії з 24 лютого 2022 року по 28 червня 2024 року оцінюється у 11 538,4 мільйона доларів США. Втрати артилерії Росії за першу половину 2024 року зросли у п’ять разів порівняно з 2022 роком.

Другий найвищий показник втрат стосується коштів ППО у російській армії, де втрати досягли 871 одиниці або 6 097 мільйонів доларів США за весь період. У червні 2024 року втрачено 56 одиниць ППО, хоча абсолютний рекорд у 73 одиниці був встановлений у липні 2023 року. Незважаючи на це, збитки у червні є вагомим досягненням.

27 червня у тимчасово окупованому Криму за добу кілька разів збільшилася площа пожежі на мисі Чауда. Вогонь дійшов до будов на території військової частини окупантів. Там розташовані військові об’єкти окупантів, зокрема місце запуску дронів. Причини пожежі наразі невідомі.


Нагадаємо, партизанський рух “Атеш” повідомляє, що на Запорізькому напрямку 38-ма окрема мотострілецька бригада ЗС РФ втратила 95% особового складу. За словами українських партизан, серед окупаційної армії поширені акти саботажу, які допомагають збільшувати втрати росіян.