Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни намагалися прорвати оборону українських військових на Оріхівському напрямку: яка ситуація

Росіяни намагалися прорвати оборону українських військових на Оріхівському напрямку: яка ситуація

Росіяни намагалися прорвати оборону українських військових на Оріхівському напрямку: яка ситуація

Скріншот з google.com/maps/Скриншот из google.com/maps

Російські окупаційні війська вкотре намагалися відтіснити українських військових із займаних позицій, але наші захисники успішно придушили цю спробу.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“Наші воїни придушили спробу окупантів прорвати оборону в районі Новоданилівки,” йдеться у повідомленні.

На Оріхівському та Придніпровському напрямках всі спроби загарбницьких військ потіснити українські підрозділи зазнали невдачі. На інших напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

За інформацією ГУНП у Запорізькій області, протягом минулої доби окупанти здійснили 314 обстрілів з різних видів озброєння по об’єктах житлової інфраструктури регіону. Інформації про постраждалих громадян не надходило.

Минулої доби росіяни застосували безпілотні літальні апарати, реактивні системи залпового вогню, авіацію та артилерію по Новоандріївці, Гуляйполю, Роботиному, Малій Токмачці, Левадному та Малинівці Пологівського району.

Поліцейські зафіксували 4 повідомлення про руйнування. У результаті ворожих атак пошкоджено житлові будинки, господарчі будівлі та транспортні засоби.

Правоохоронці задокументували наслідки збройної агресії окупантів. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження, правова кваліфікація злочинів – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора Генштаб повідомляв, що окупанти проводили штурмові дії в районі Малої Токмачки.

Від початку доби по всій лінії фронту відбулося 59 бойових зіткнень. Ворог наніс 16 авіаційних ударів із застосуванням 33 керованих авіаційних бомб (КАБ) та здійснив 565 обстрілів.

На Оріхівському напрямку ворог намагається витіснити Сили оборони в районі Малої Токмачки. Українські захисники відбили один штурм, ще одне бойове зіткнення триває.