Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Уряд збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у 2024 році

Уряд збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у 2024 році

Уряд збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у 2024 році

Фотоілюстрація

У 2024 році уряд України збільшив державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Це рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 28 червня.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

Основна мета цього рішення – забезпечити країну необхідними фахівцями в найбільш затребуваних сферах, таких як охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, транспорт, будівництво, легка промисловість та інші.

Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко підкреслила, що війна вплинула на ринок праці, і тепер в Україні затребувані фахівці у сфері безпеки, оборони, медицини, будівництва та транспорту.

«Провівши аналітику ринку праці, ми збільшили державне замовлення за деякими галузями знань, щоб воно відповідало тенденціям і могло покрити запит роботодавців», – зазначила Свириденко.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий наголосив, що Україна потребує великої кількості медиків, працівників робітничих спеціальностей, саперів, інженерів тощо.

«Наше завдання – створити щільний зв’язок у ланцюжку освіта-економіка-ринок праці», – додав Лісовий.

При формуванні середньострокового прогнозу на 2024-2027 роки Мінекономіки враховувало поточні реалії ринку праці, потреби у фахівцях, опитування роботодавців та макропрогнози. Було також враховано потреби для інвестиційних проєктів та органічного відновлення економіки.

У 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців у таких галузях:

  • «Охорона здоров’я» – на 1 112 осіб
  • «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» – на 640 осіб

Зокрема, за спеціальностями:

  • «Медицина» – на 523 особи
  • «Терапія та реабілітація» – на 314 осіб
  • «Медична психологія» – на 90 осіб
  • «Технології медичної діагностики та лікування» – на 44 особи

Надалаємо, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий анонсував нові заходи для організації навчального процесу взимку. У школах і вишах планують впровадити онлайн-навчання або “змішаний формат”, змінити розклади занять та збільшити тривалість зимових канікул.