Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Колишній правоохоронець очолив окупаційну поліцію в Приморську

Колишній правоохоронець очолив окупаційну поліцію в Приморську

Колишній правоохоронець очолив окупаційну поліцію в Приморську

Фото пресслужби ДБР

Після повномасштабного вторгнення колишній правоохоронець одразу пішов на співпрацю з окупантами. У тимчасово окупованому Приморську Запорізької області він очолив окупаційну поліцію.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у Facebook.

З початком повномасштабного вторгнення, колишній правоохоронець пішов на співпрацю з окупантами. Вже у квітні-травні 2022 року представники окупаційної влади Бердянського району запропонували йому посаду начальника у незаконному силовому органі в захопленому Приморську.

Чоловік став формувати в інтересах загарбників силовий підрозділ в окупованому місті. Він набирав кадри до так званої «поліції», організовував роботу підлеглих у незаконно створеному силовому органі та забезпечував їх зброєю, отриманою незаконним шляхом.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, слідством встановлено, що колишній правоохоронець після повномасштабного вторгнення одразу пішов на співпрацю з російськими окупантами в тимчасово окупованій Якимівці.

Вже у квітні 2022 року колишній правоохоронець у тимчасово окупованій Якимівці розпочав “службу” у незаконно створеному загарбниками правоохоронному органі. Чоловік виконував вказівки окупаційної влади, зрадивши присягу, брав участь у патрулюванні міста, а також незаконно перевіряв транспорт місцевих мешканців.

Колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.