Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 857-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

857-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

857-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Як минув 857-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Журналісти Inform.zp.ua зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 29 червня.

  • У Запоріжжі ще 19 місцевих мешканців отримають кошти на ремонт своїх пошкоджених домівок, що зазнали руйнувань під час ворожих обстрілів.
  • Російські окупаційні війська вкотре намагалися відтіснити українських військових із займаних позицій на Оріхівському напрямку, але наші захисники успішно придушили цю спробу.
  • До Дня Конституції президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами України громадян, серед яких є жителі Запоріжжя та Запорізької області.
  • У 2024 році уряд України збільшив державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Це рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 28 червня.
  • Кількість поранених внаслідок ворожого удару по Вільнянську зросла до 23 людей, у тому числі 8 дітей. 7 людей загинули, з них 2 дітей.
  • У День Конституції України в Запорізькому обласному художньому музеї відкрилася виставка «Майбутнє починається сьогодні». Вона об’єднала 76 пейзажів запорізьких художників, створених під час художнього пленеру, що зібрав 23 митців.