Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російські війська обстріляли центр Вільнянська: головні деталі атаки

Російські війська обстріляли центр Вільнянська: головні деталі атаки

Російські війська обстріляли центр Вільнянська: головні деталі атаки

Ракетна атака на Вільнянськ, 29.06.2024 / Ракетная атака на Вольнянск, 29.06.2024

Російські війська завдали двох ракетних ударів по центральній частині міста Вільнянськ.

Про це повідомили голова ЗОВА Іван Федоров, ДСНС, прокуратура та Нацполіція.

Деталі обстрілу

Російські війська завдали двох ракетних ударів по центральній частині міста Вільнянськ 29 червня о 17:40. Ймовірно, балістичні ракети «Іскандер» були випущені російською армією з району Таганрогу, Російська Федерація, що розташований в 270 кілометрах від Вільнянська. Обстріли корегувалися російським розвідувальним БпЛА над містом.

Відстань від Таганрогу до Вільнянську

Куди прилетіли ракети

Ракетний удар прийшовся у центральну частину міста, де розташовані магазини АТБ, EVA, кафе та торгівельні точки. Поруч із місцем атаки знаходиться сквер, де завжди відпочивають люди.

Ракетна атака на Вільнянськ, 29.06.2024

Загиблі та поранені

Внаслідок удару загинули 7 людей, з них 2 дітей, та були травмовані 31 особа, з них 8 дітей. Допомогу в лікарні отримали 20 осіб, 7 з яких знаходяться в стаціонарі, включаючи 4 дорослих та 1 дитину у тяжкому стані.

Загиблі у Вільнянську, 29.04.2024
Загиблі у Вільнянську, 29.04.2024

Загоряння та руйнування

Згоріли кілька машин та будівель, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. На місці працювали рятувальники, правоохоронці, медики, парамедики та співробітники Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України.

Ракетний обстріл Вільнянська
Ракетний обстріл Вільнянська

Ліквідація наслідків

Для ліквідації наслідків обстрілу було залучено 50 рятувальників та 9 одиниць техніки. О 19:46 пожежники ліквідували загоряння будівель і автівок на місці ворожих ударів. Гасіння відбувалося в двох місцях одночасно: двоповерхової будівлі і прибудови, а також поряд розташованих автівок.