Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запорізькому районі виявили відхилення у питній воді: результати дослідження

У Запорізькому районі виявили відхилення у питній воді: результати дослідження

У Запорізькому районі виявили відхилення у питній воді: результати дослідження

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Вчора, 29 червня, фахівці дослідили 8 проб питної води у Запорізькій області. У Запорізькому районі в одному з населених пунктів виявлені відхилення у воді, які можуть шкодити здоров’ю людини.

Про це повідомляє пресслужба Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Протягом доби досліджено 8 проб питної води, а саме:

  • м. Запоріжжя – 4 проби на мікробіологічні показники та 2 проби на санітарно-хімічні показники;
  • м. Вільнянськ – 1 проба на мікробіологічні показники та 1 проба на санітарно-хімічні показники.

Відхилення від нормативних мікробіологічних показників встановлено в 1 пробі питної води:

  • село Лукашеве Запорізького району – за показниками «загальне мікробне число», «загальні коліформи», «ентерококи».
  1. Загальне мікробне число: Це кількість мікроорганізмів, які можуть бути присутні у воді. Якщо їх занадто багато, це означає, що вода може бути забрудненою і потенційно небезпечною для вживання.
  2. Загальні коліформи: Це група бактерій, які зазвичай живуть у кишківнику теплокровних тварин, включаючи людей. Їх наявність у воді свідчить про те, що вода може бути забруднена фекаліями, що містять шкідливі бактерії та віруси.
  3. Ентерококи: Це також бактерії, що живуть у кишківнику людей і тварин. Їх наявність у воді є показником фекального забруднення і вказує на те, що вода може бути забруднена небезпечними мікроорганізмами.

Таким чином, якщо ці показники перевищують допустимі норми, це означає, що вода може бути забруднена і може становити загрозу для здоров’я людей, які її вживають.