Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Погода у Запоріжжі на 1 липня: як вберегтися від спеки

Погода у Запоріжжі на 1 липня: як вберегтися від спеки

Погода у Запоріжжі на 1 липня: як вберегтися від спеки

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Завтра, 1 липня, у Запоріжжі та Запорізькій області очікується надзвичайна пожежна небезпека, яка триватиме до 2 липня.

Про це повідомляє “Запорізький обласний центр з гідрометеорології”.

З 30 червня по 2 липня у Запорізькому районі очікується надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах при наявності джерел займання (відкритого вогню). Тому потрібно дотримуватись правил безпеки, щоб не спровокувати пожежу на природі.

Порятунок від спеки
Фотоілюстрація від Центру громадського здоров’я

Як вберегтися від спеки: поради Центру громадського здоров’я

  • Уникайте сонця з 11 до 16 години. Перебувайте у тіні або прохолоді, залишайтеся в приміщенні з кондиціонером. Якщо кондиціонера немає, відвідуйте громадські приміщення з кондиціонером.
  • Обережно із засмагою. Використовуйте креми з SPF 30+, наносьте за 30 хвилин перед виходом на вулицю. Уникайте опіків біля водойм, носіть легкий одяг світлих кольорів, сонцезахисні окуляри та капелюхи з широкими полями.
  • Пийте більше води. Підтримуйте водний баланс, не чекаючи на відчуття спраги. Уникайте напоїв з кофеїном, алкоголем та цукром. Порадьтесь з лікарем щодо вживання води у спеку, якщо є медичні протипоказання.
  • Охолоджуйтеся. Вентилятори стають неефективними при високих температурах. Кращий спосіб охолонути – прохолодний душ або ванна.
  • Уникайте гарячої та жирної їжі. Використовуйте плиту та духову шафу якомога менше.
  • Зменшуйте фізичні навантаження. Поступово адаптуйтеся до фізичних вправ у спеку. При перших ознаках перевтоми – відпочивайте у прохолодному місці.
  • Не залишайте дітей та тварин у авто. Переконайтеся, що всі вийшли з автомобіля, і забезпечте тварин достатньою кількістю свіжої води.