Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Допомога постраждалим внаслідок ворожої атаки на Вільнянськ: Іван Федоров

Допомога постраждалим внаслідок ворожої атаки на Вільнянськ: Іван Федоров

Допомога постраждалим внаслідок ворожої атаки на Вільнянськ: Іван Федоров

Ракетний обстріл Вільнянська
Фото пресслужби ДСНС у Запорізькій області/Ракетный обстрел Вольнянская
Фото пресс-службы ГСЧС в Запорожской области

29 червня російські війська знову завдали ракетного удару по Вільнянську Запорізького району. На місці ворожого удару тривають роботи з відновлення водопостачання, ремонту дорожнього покриття та прибирання території, які здійснюють комунальні служби та приватні підприємці.

За оновленою інформацією, постраждали 38 людей, з яких 9 – діти. Серед поранених є вагітна жінка. Троє дітей загинули. Про пошкодження майна заявили 75 громадян.

До медичних закладів госпіталізували 10 постраждалих, з них 5 – діти. Три людини, включно з однією дитиною, знаходяться у тяжкому стані.

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я Марина Воловик повідомила, що одну дитину не вдалося врятувати – вона померла в кареті швидкої допомоги.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час телемарафону розповів про допомогу, на яку можуть розраховувати постраждалі.

Фінансова допомога:

  • Родинам загиблих місцева влада виділить по 20 тис. грн на поховання. Вони також отримають по 10 800 грн від благодійного фонду «Єдність за майбутнє».
  • Сім’ям поранених дітей фонд «Посмішка ЮА» надасть по 8 тис. грн та разову допомогу на лікування.

Матеріальна допомога:

  • Кілька благодійних фондів допомагатимуть тим, чиє житло чи робочі приміщення постраждали:
    • Фонд «Проліска» надасть будівельні матеріали.
    • «Карітас» забезпечить вікна.
    • До підтримки долучаться й інші міжнародні партнери.

Нагадаємо, вчора росіяни завдали два ракетних удари по місту. Пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. 

Протягом минулої доби російські окупаційні війська здійснили 381 атаку на 13 населених пунктів Запорізької області.