Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України”, – Дмитро Лубінець

“Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України”, – Дмитро Лубінець

“Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України”, – Дмитро Лубінець

Омбудсман України Дмитро Лубінець/Омбудсман Украины Дмитрий Лубинец

Росія незаконно утримує понад 14 тисяч українських громадян, повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” на Молитовному сніданку.

Лубінець зазначив, що повернення цивільних є найскладнішою частиною роботи, порівняно з поверненням дітей та військовополонених.

“Міняти ми їх не можемо, якихось додаткових впливів на Російську Федерацію у нас немає. У нас навіть немає юридичної бази для проведення цього процесу”, – пояснив він.

Уповноважений з прав людини також нагадав, що Україна докладає зусиль для повернення майже 20 тисяч дітей і “десятків тисяч” зниклих безвісти.

“Важливу роль у поверненні українців цього разу відіграв Ватикан, який раніше допомагав тільки у випадках повернення дітей. “Ми на прямій комунікації з ними. Сподіваюся, це повернення стане новою точкою… Можливо, відкрився новий канал для комунікації та повернення цивільних громадян України”, – додав він.

Нагадаємо,  Україна повернула з полону 10 людей, серед яких Богдан Гелета та Іван Левицький – священники Української греко-католицької церкви, які були захоплені в Бердянську за опір окупантам.