Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запорізькій області скоро розпочнеться будівництво ще двох підземних шкіл

У Запорізькій області скоро розпочнеться будівництво ще двох підземних шкіл

У Запорізькій області скоро розпочнеться будівництво ще двох підземних шкіл

Ілюстративне фото

У Запоріжжі та Запорізькій області планують збудувати 10 підземних шкіл до кінця 2024 року. На території навчальних закладів вже ведеться будівництво п’яти укриттів, де можна буде розпочати освітній процес восени.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров під час телемарафону.

За словами посадовця, на п’яти будівельних майданчиках активно проводяться роботи, і він сподівається, що вже восени цього року діти зможуть навчатися у цих школах.

“Наша мета в цьому році – 10 шкіл, і ми будемо намагатися її виконати. Сьогодні у нас повністю забезпечено фінансування на 6 шкіл. Сподіваємося, що найближчим часом, під час перегляду державного бюджету, буде доповнення статті видатків, і ми зможемо виконати наш план у 10 шкіл,” – зазначив Федоров.

Будівництво ще двох підземних шкіл у Запорізькій області планують розпочати найближчим часом.

“Будівництво на п’яти майданчиках ведеться. Розраховуємо, що протягом декількох тижнів розпочнеться будівництво ще на двох майданчиках. Це будівництво здійснюється не лише на території Запоріжжя, але й у Запорізькій області, як ближче до лінії фронту, так і трохи далі. На цьому ми не збираємося зупинятися,” – додає голова ЗОВА.

Нагадаємо, українські освітні заклади не були готові до такої війни, яку веде проти України Росія — до 2022 року ніхто не міг уявити, що доведеться організовувати роботу шкіл за реальної небезпеки ракетних обстрілів. Віддалені від фронту області досить швидко обладнали під сховища власні підвали і повернули школярів до офлайн або змішаного формату навчання, тоді як більшість шкіл в Запоріжжі досі працюють лише дистанційно. Чи є у них перспективи повернення до офлайн навчання найближчим часом, а також, як можна убезпечити дітей неподалік від лінії фронту.