Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Посадовця Запорізької ОДА будуть судити за вимагання 170 тис. доларів

Посадовця Запорізької ОДА будуть судити за вимагання 170 тис. доларів

Посадовця Запорізької ОДА будуть судити за вимагання 170 тис. доларів

Ілюстративне фото

ДБР завершило розслідування щодо вимагання чиновником одного з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації хабаря у державного підприємства. Обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляється на сайті ДБР. 

Правоохоронці затримали посадовця у вересні минулого року. Він отримував частину хабаря у розмірі понад 1 мільйон гривень. Начальник одного з управлінь Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА вимагав у керівників держпідприємства та його філії 170 тис. доларів за можливість надалі нормально працювати. У разі відмови чиновник погрожував проведенням додаткових перевірок та наявною можливістю відібрати у філії їхню законну земельну ділянку.

За матеріалами ДБР перед судом постане посадовець Запорізької ОДА
Фото: ДБР

Посадовця обвинувачують у вимаганні коштів з погрозою обмеження законних інтересів потерпілого, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. Під час слідства на нерухоме та інше майно обвинуваченого накладено арешт.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.
Нагадаємо, суд залишив Владислава Куценка відстороненим від роботи в Запорізькій облраді.