Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » Роботу ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі блокують: що відомо

Роботу ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі блокують: що відомо

Роботу ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі блокують: що відомо

Фото: Inform.zp.ua

Стало відомо про блокування діяльності ТРК “City Mall” у Запоріжжі. Інформацію опублікували на офіційному сайті дилера Arricano. Також це підтвердила директорка ТРК “City Mall” Вардуї Батракова.

17 червня слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва наклав арешт на рахунки ТОВ «Призма Альфа» та ПрАТ «Лівобережжяінвест», які управляють запорізьким ТРК CITY MALL та київським ТРЦ «РайON». Це блокує діяльність компаній та унеможливлює виконання ними кредитних зобов’язань перед українськими банками і сплачування загальнодержавних податків та зборів. 

“Рішення суду про арешт рахунків компаній групи Arricano в Україні є абсурдними. Держава позбавила нас можливості виконувати свої зобов’язання перед Україною та кредиторами”, –  заявив голова ради директорів Arricano Real Estate PLC Маргус Курм.

Нагадаємо, вже другий рік активи кіпрської компанії Arricano Real Estate PLC в Україні знаходяться під системним тиском з боку силових структур. На думку представників, рішення про арешт рахунків виглядає як чергове посилення тиску. Кінцевою метою вони вважають захоплення їхніх активів в Україні. Маргус Курм назвав такі дії рейдерством із залученням державних організацій. Наслідком цього він вбачає повну зупинку роботи торгових центрів у Запоріжжі, Кривому Розі та Києві.

Arricano заявили, що проінформують про такі дії з боку правоохоронних органів відповідні дипломатичні відомства ЄС, громадські та бізнес-асоціації. Нагадаємо, ТРК “City Mall” – найбільш популярний торговельно-розважальний комплекс в Запоріжжі, який запрацював у 2011 році. Через підозру у роботі в анексованому Криму після 2014 року суд арештував майно “City Mall”, що входить до груп компанії Arricano. Він довів, що діяльність ООО «Вояж-Крым», яке фактично підконтрольне власникам групи компаній Arricano, пов`язана зі сплатою податків, зборів та інших платежів до відповідних бюджетів країни-агресора.