Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни активізувалися в Запорізькій області: де ведуться активні бої

Росіяни активізувалися в Запорізькій області: де ведуться активні бої

Росіяни активізувалися в Запорізькій області: де ведуться активні бої

Російський військовий. Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська активізувалися в Запорізькій області, найбільше на Оріхівському напрямку. Росіяни застосовують артилерію, авіацію, бронетехніку та піхоту.

Про це повідомив пресофіцер 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас у коментарі Суспільному.

За його словами, наразі відчувається активізація російських військ саме на Оріхівському напрямку.

“Саме тут найбільша активізація, вона проявляється по-різному. Ми бачимо артилерію і бронетехніку практично безперервно. Авіація застосовується рідше, але від неї найбільше шкоди, особливо від керованих авіаційних бомб”.

Перед початком штурму росіяни застосовують артилерію, авіацію, потім бронетехніку та піхоту:

“Також велика дуже проблема, не тільки для нашої бригади, а загалом для військових частин ЗСУ — це дрони, особливо FPV-дрони. Вони цілодобово працюють і їхня дальність щомісяця збільшується, зараз вони залітають на 12 км і більше від точки вильоту. Вони можуть підняти дві сотні FPV-дронів одразу”, — повідомив Ярослав Галас.

Що відомо про ситуацію на Запорізькому напрямку:

Комунальники полагодили водогін та відновили дорогу, які були пошкоджені після російського ракетного удару по Вільнянську 29 червня.

На оборону Запорізької області усі громади спрямували зі своїх бюджетів 2 мільярди 300 мільйонів гривень. Їх витратили на допомогу військовим.

Президент України Володимир Зеленський відзначив водія Оріхівського міжрайонного РЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго» Юрія Черкасова орденом «За заслуги» ІІІ ступеня