Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Перерви у відключеннях світла в Запоріжжі збільшать до 4-х годин, – обленерго

Перерви у відключеннях світла в Запоріжжі збільшать до 4-х годин, – обленерго

Перерви у відключеннях світла в Запоріжжі збільшать до 4-х годин, – обленерго

Ілюстративне фото/
Иллюстративное фото

У Запоріжжі розробили нову схему застосування графіків, згідно з якою електроенергію будуть вмикати не менше ніж на 4 години. Це пов’язано з побажаннями запоріжцями, які непокояться за стан техніки під час відключень електроенергії.

Про це повідомили в Запоріжжяобленерго.

Раніше перерви між відключеннями для окремих черг становили не більше двох годин. Такі короткі періоди могли негативно позначитися на побутовій техніці, через що непокоїлися містяни та зверталися до енергетиків.

“Аби мінімізувати незручності для споживачів від дії ГПВ, розробили нову схему застосування графіків із врахуванням їхніх побажань. Вона передбачає наявність енергії протягом не менше як 4-х годин між вимушеними перервами – у тому числі, за умови вимкнення трьох черг одночасно. Також Схема чітко демонструє, у який період кожної доби наші клієнти можуть розраховувати на наявність світла (білі клітинки у графіку)”, – зазначили в обленерго.

Також схема передбачає щоденну зміну часу початку/завершення відключення для кожної з черг (із зсувом на годину щодня) та теоретично однакову кількість годин відсутності енергопостачання для кожної з черг.

Як писав раніше Inform.zp.ua, через складну ситуацію в Об’єднаній енергосистемі зберігаються жорсткі обмеження енергоспоживання з 00:00 до 24:00 вимикатимуться три черги одночасно.