Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Гіпермаркет “Епіцентр” в окупованому Мелітополі міг відійти оточенню колишньої нардепки Королевській, – розслідування

Гіпермаркет “Епіцентр” в окупованому Мелітополі міг відійти оточенню колишньої нардепки Королевській, – розслідування

Гіпермаркет “Епіцентр” в окупованому Мелітополі міг відійти оточенню колишньої нардепки Королевській, – розслідування

Гіпермаркет “Епіцентр”

В колишніх гіпермаркетах мережі “Епіцентр” в окупованих Мелітополі та Луганську торгують наразі російські компанії, співвласником яких є бізнес-партнер брата Наталії Королевської, колишньої народної депутатки від ОПЗЖ Олександр Якубовський.

Про це йдеться у розслідуванні «Схем» (проєкт Радіо Свобода).

У колишньому «Епіцентрі» в Луганську працює російська фірма ООО «Стройцентр». Його директором та співвласником є Олександр Якубовський. У такий же спосіб він володіє акціями компанії «Стройцентр-Запорожье», що зареєстрована за адресою «Епіцентру» в окупованому Мелітополі.

“Як з’ясували журналісти, Якубовський має давні зв’язки з колишньою народною депутаткою від ОПЗЖ Наталією Королевською. Разом із її соратником Олегом Погодіним Якубовський співволодіє українською компанією «Інтертрейд», а разом із рідним братом екснардепки Костянтином Королевським – російською фірмою ООО «ЮБС», зареєстрованою у анексованому Росією Криму”, – йдеться у розслідуванні.

Якубовського попросили прокоментувати виявлені у розслідуванні факти журналісти. На їх запитання він відповів так: «Я не розумію, ким окупована Луганщина. Росіянами? Це недостовірна інформація». Після цього поклав слухавку і на подальші дзвінки не відповідав.

У PR-департаменті мережі «Епіцентр» повідомили, що «ТОВ «Епіцентр К» не контролює діяльність у торгових центрах, які знаходяться у Луганську (з 2014 року) та Мелітополі (з 2022 року, після повномаcштабного вторгнення військ російської федерації на територію України та окупації міста). Також не відомо, хто здійснює діяльність в цих торгових центрах після втрати контролю над ними.

«Схемам» поки не вдалось отримати коментар Наталії Королевської.

Як писав раніше Inform.zp.ua, стало відомо про блокування діяльності ТРК “City Mall” у Запоріжжі. Інформацію опублікували на офіційному сайті дилера Arricano. Також це підтвердила директорка ТРК “City Mall” Вардуї Батракова журналістам Inform.zp.ua.

17 червня слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва наклав арешт на рахунки ТОВ «Призма Альфа» та ПрАТ «Лівобережжяінвест», які управляють запорізьким ТРК CITY MALL та київським ТРЦ «РайON». Це блокує діяльність компаній та унеможливлює виконання ними кредитних зобов’язання перед українськими банками і сплачування загальнодержавних податків та зборів.