Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дороги » На відновлення доріг в Запорізькій області виділили 350 млн гривень, – Мінекономіки

На відновлення доріг в Запорізькій області виділили 350 млн гривень, – Мінекономіки

На відновлення доріг в Запорізькій області виділили 350 млн гривень, – Мінекономіки

Ремонт дороги. Ілюстративне фото

Уряд виділив понад 2,38 мільярда гривень з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах. З них 350 мільйонів підуть на ремонт доріг в Запорізькій області.

Про це повідомили в пресслужбі Мінекономіки.

Кошти виділяють на відновлення доріг, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

«Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути», – розповіла міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту на Донеччину.

Відповідно до рішення Уряду на відновлення доріг спрямують кошти:

Дніпропетровська область – 196,4 млн грн;
Донецька область – 324,5 млн грн;
Запорізька область – 350 млн грн;
Миколаївська область – 307,1 млн грн;
Сумська область – 222,2 млн грн;
Харківська область – 502,95 млн грн;
Херсонська область – 224,3 млн грн;
Чернігівська область – 258,79 млн грн.

“Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони і гуманітарних цілей та підлягають відновленню”, – зазначили в Мінекономіки.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на державних дорогах Запорізької області встановили обмеження для вантажівок з 1 липня на період аномальних підвищень температури.