Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі провели в останню путь чотирьох загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки

На Запоріжжі провели в останню путь чотирьох загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки

На Запоріжжі провели в останню путь чотирьох загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Вчора, 2 липня, у місті Вільнянськ Запорізького району відбулася церемонія прощання з загиблими внаслідок ворожої ракетної атаки, яку росіяни здійснили 29 червня.

Про це повідомляє пресслужба Вільнянської міської ради.

Під час церемонії у Вільнянську вшанували пам’ять чотирьох загиблих: Каріни Румянцевої, Дарини Бардаченко, Ігоря Верлоса та Ніколетти Бондаренко.

29 червня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Вільнянську Запорізького району. За даними ДСНС, постраждали 38 людей, з яких 9 – діти. Серед поранених є вагітна жінка.

Того дня загинула учениця 5-А класу ліцею “Потенціал” Дарина Бардаченко. Її згадують як добру, чуйною, товариською дівчинку та відповідальну ученицю.

Загибла Дарінка Бардаченко
Фото зі сторінки ліцею “Потенціал”. Дарина Бардаченко/Фото со страницы лицея “Потенциал”. Дарина Бардаченко

15-річний Ілля Горохолінський, учень 9 класу ліцею “Успіх”, загинув, коли їхав на мопеді по своїх справах. Його пам’ятають як цілеспрямованого, веселого та товариського хлопця, який користувався повагою серед учнів та вчителів.

Загиблий хлопець
Фото зі сторінки ліцею “Успіх”. Ілля Горохолінський/Фото со страницы лицея “Успех”. Илья Горохолинский

Каріна Румянцева випускниця 2017 року ЗОШ І-III ступенів №3 , повідомляє пресслужби ліцею “Успіх”.

Каріна Румянцева
Каріна Румянцева. Фото зі сторінки у Facebook опубліковане Мариною Кроль/Карина Румянцева. Фото со страницы в Facebook опубликовано Мариной Кроль

Також загинула 17-річна Ніколетта Бондаренко, яка на той час перебувала на робочому місці – у МАФі з шаурмою.

Фото зі сторінки у Facebook Юлії Данилюк На світлині Ніколетта Бондаренко/ Фото со страницы в Facebook Юлии Данилюк На фото Николетта Бондаренко

Тітка загиблої Ніколетти Бондаренко у Facebook звернулася з проханням про допомогу з похованням:

“Благаю всіх не байдужих допомогти з похованням нашої зірочки, вона була дуже світлою людиною, їй було лише 17 років. Хто скільки зможе номер картки 5168745113828088, номер телефону 0994798026, Юлія”.

Росіяни завдали два ракетних удари по місту. Пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазини та житлові будинки. 

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час телемарафону розповів про фінансову та матеріальну допомогу для постраждалих внаслідок ворожої ракетної атаки на Вільнянськ.

Родинам загиблих місцева влада виділить по 20 тис. грн на поховання. Ще вони отримають по 10 800 грн від благодійного фонду «Єдність за майбутнє». Для сімей поранених дітей фонд «Посмішка ЮА» надасть по 8 тис. грн та разову допомогу на лікування.

Крім фінансової підтримки, кілька благодійних фондів нададуть матеріальну допомогу тим, чиє житло або робочі приміщення постраждали від атаки. Фонд «Проліска» забезпечить постраждалих будівельними матеріалами, а «Карітас» надасть вікна для відновлення пошкоджених приміщень. До підтримки також приєднаються інші міжнародні партнери.