Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Найпопулярнішим поїздом у червні став №128 “Запоріжжя – Львів”

Найпопулярнішим поїздом у червні став №128 “Запоріжжя – Львів”

Найпопулярнішим поїздом у червні став №128 “Запоріжжя – Львів”

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Поїзд №128 “Запоріжжя – Львів” став найпопулярнішим у червні, перевізши 65 426 пасажирів протягом місяця.

Про це повідомила пресслужба “Укрзалізниці”.

30 червня залізничники встановили рекорд, перевізши 100 000 пасажирів за добу – це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення, не враховуючи період масової евакуації.

До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь, запустивши нові маршрути, особливо на соціально значущих напрямках, куди на відпочинок та лікування прямують діти з усієї країни. Також було перерозподілено рухомий склад, щоб найбільш місткі поїзди працювали на найпопулярніших маршрутах.

“До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь: запущено нові маршрути (особливо на соціально значущих напрямках, куди на відпочинок та лікування прямують діти з усієї країни), перерозподілено рухомий склад, щоб найбільш місткий ефективно працював саме на найбільш запитуваних маршрутах”, – йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішим поїздом у червні став №128 Запоріжжя – Львів. Ним за місяць проїхало 65 426 пасажирів.

Найпопулярнішими сполученнями традиційно залишаються:

  • Київ – Львів та Львів – Київ;
  • Харків – Київ;
  • Дніпро – Київ.

Нагадаємо, у Запоріжжі з 6 червня тимчасово не курсуватиме електричка № 6495 “Запоріжжя-2 – Марганець”. Однак для пасажирів буде доступна електричка № 6075 “Запоріжжя-2 – Марганець”, яка відправляється о 16:10.

“Враховуючи відсутність електропоїзда у піковий час, навантаження ляже на міський транспорт, який теж працює з обмеженнями,” – йдеться в повідомленні EaseWay.

В Укрзалізниці пояснюють, що ці зміни спричинені необхідністю економії електроенергії. Протягом червня тимчасово зміняться графіки 74 приміських електропоїздів по всій Україні.