Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Погрожував та вимагав 10 тис. доларів: поліцейські затримали жителя Запорізької області

Погрожував та вимагав 10 тис. доларів: поліцейські затримали жителя Запорізької області

Погрожував та вимагав 10 тис. доларів: поліцейські затримали жителя Запорізької області

Фото: Национальная полиция

Правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у вимаганні коштів у запорізького бізнесмена. На час досудового розслідування підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до семи років позбавлення волі. Про це 2 липня повідомили у пресслужбі ГУ Національної поліції Запорізької області.   

26 червня поліція затримала чоловіка за підозрою у вимаганні грошей. Житель Запорізької області 1985 року народження, позиціонуючи себе як “кримінальний авторитет”, пропонував “кришу” місцевому керівнику кредитної спілки. Після відмови фігурант почав погрожувати фізичною розправою та знищенням майна. Додатково чоловік вимагав “штрафні санкції” у сумі 10 тисяч доларів. 

Підозрюваний переховувався від правоохоронців у різних областях України та за кордоном.   

“У ході проведених заходів оперативники управлінь стратегічних розслідувань та карного розшуку спільно зі слідчими обласного главку встановили місце перебування фігуранта. 26 червня його затримали в одному із обласних центрів на заході країни після перетину кордону та в’їзду до України”, – йдеться у повідомленні пресслужби. 

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. У Запоріжжі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

За вимагання підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі. Триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 1 червня стало відомо про затримання ймовірного вбивці чиновника Запорізької міської ради. Стрілок та співучасник вбивства після злочину виїхали із Запоріжжя та переховувались на території інших областей. В поліції повідомили, що одного з фігурантів затримали в Києві, іншого оголосили в розшук.