Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі скасували військову комендатуру: розпорядження

У Запоріжжі скасували військову комендатуру: розпорядження

У Запоріжжі скасували військову комендатуру: розпорядження

ЗОДА/ЗОГА

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров підписав розпорядження щодо скасування військової комендатури міста Запоріжжя.

Це розпорядження опубліковано на офіційному сайті ЗОВА 28 червня 2024 року.

Документ зазначає, що розпорядження про створення військової комендатури від 15 квітня 2022 року втратило чинність:

“Відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, статті 6 Закону України від 24 лютого 2022 №64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”, зі змінами, та від 24 лютого 2022 №68/2022 “Про утворення військових адміністрацій”, зобов’язую: визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 квітня 2022 №176 “Про утворення військової комендатури міста Запоріжжя”.

Розпорядження
Розпорядження голови ЗОВА Івана Федорова щодо скасування військової комендатури. З сайту ЗОВА/Распоряжение главы ЗОВА Ивана Федорова об отмене военной комендатуры. С сайта ЗОВА.

Нагадаємо, у 2022 році в Запорізькій області була створена структура для регулювання виїзду на тимчасово окуповані території. Військове командування спільно з обласною військовою адміністрацією ввело в дію постанову Кабінету Міністрів щодо створення військової комендатури в Запоріжжі. Це рішення було прийняте з метою вирішення проблем, пов’язаних із перетином лінії розмежування.

З 22 серпня 2022 року на території, що обслуговується комендатурою, діяв особливий режим в’їзду та виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів.

Створення комендатури було анонсовано міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук після викриття схеми з вимагання грошей у громадян, які хотіли виїхати на тимчасово окуповані території. У рамках кримінального провадження ДБР провела обшуки в ЗОВА, міськраді та правоохоронних органах області. Після цього Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій звернулося до тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням створити в Запорізькій області військову комендатуру.