Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти в Бердянську збираються поховати вбитих підлітків Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова

Окупанти в Бердянську збираються поховати вбитих підлітків Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова

Окупанти в Бердянську збираються поховати вбитих підлітків Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова

На фото Тигран та Микита

Григорій Оганнісян, батько вбитого росіянами підлітка Тіграна Оганнісяна, заявив, що окупаційна влада в тимчасово окупованому Бердянську планує провести таємне поховання Тіграна і Микити Ханганова.

Про це повідомляє “Медійна ініціатива за права людини”.

За словами Григорія Оганнісяна, російські слідчі неодноразово обіцяли рідним підлітків дозволити забрати тіла для поховання, проте щоразу відмовляли під різними приводами. Тепер окупаційна влада намагається поховати тіла підлітків у таємному режимі, називаючи їх “терористами”.

Минулого року росіяни вбили підлітків з Бердянська.

Нагадаємо, 24 червня 2023 року пропагандистські телеграм-канали Росії поширили інформацію про «ліквідацію двох проукраїнських терористів». Цього вечора російські окупанти жорстоко вбили двох 16-річних мешканців тимчасово окупованого Бердянська — Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова.

Тигран і Микита, друзі і однокласники з бердянської загальноосвітньої школи №7, обидва мали проукраїнську позицію. Після окупації їхнього рідного міста російськими військами, хлопці активно чинили опір.

Російські силовики неодноразово переслідували підлітків. 30 вересня 2022 року до будинку Оганнісяна з обшуком прийшли проросійські силовики, які побили Тіграна, коли він заступився за свою бабусю, а потім вивезли його у невідомому напрямку. Через кілька днів хлопця звільнили, але змусили щодня відзначатись у прокуратурі, розповівши родині про катування струмом і імітацію розстрілу під час ув’язнення.

Того ж дня до Микити Ханганова також приходили російські військові, але його вдома не було. Пізніше Микиту і його батька затримали, допитали і також зобов’язали відзначатись у прокуратурі.

Протягом наступних місяців окупанти постійно проводили обшуки у підлітків. У травні 2023 року Оганнісяна і Ханганова офіційно звинуватили у «диверсії» (стаття 281 КК РФ), нібито через підрив залізничної колії.

24 червня, за кілька годин до їхньої загибелі, до Оганнісяна приїхав слідчий для тривалої розмови. Пізніше того ж дня Тигран і Микита пішли на прогулянку, заявивши родичам, що планують знайти місце для святкування дня народження Ханганова. Ввечері в пабліках Бердянська з’явилися повідомлення про стрілянину в районі парку імені лейтенанта Шмідта та морського порту, де було вбито підлітків.

Нагадаємо, що у Запоріжжі планують перейменувати вулиці на честь Тіграна Оганнісяна і Микити Ханганова, щоб вшанувати пам’ять юнаків, вбитих російськими окупантами.