Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Депутатка від партії “Наш край” добровільно співпрацює з окупантами

Депутатка від партії “Наш край” добровільно співпрацює з окупантами

Депутатка від партії “Наш край” добровільно співпрацює з окупантами

Фото: СБУ

3 липня СБУ оголосила про підозру депутату від забороненої партії «Наш край», яка погодилась на співпрацю з окупаційною владою. СБУ зібрали докази злочинних дій зрадниці проти державної безпеки України. Про це повідомили на сайті Запорізької обласної державної адміністрації. 

Діючий депутат та водночас заступник голови Водянської сільської ради почала працювати на росіян після захоплення частини регіону. Вона закликала мешканців підтримати окупантів і голосувати за них на псевдореферендумі. А ставши головою окупаційної Водянської сільської військово-цивільної адміністрації, жінка почала формувати колабораціоністський «штат». 

Зрадниця займалась організацією освіти за російськими стандартами та перереєстрацією комунальних підприємств на юридичних та фізичних осіб з рф. Також вона налагоджувала оподаткування за російськими законами. 

Відомо, що колаборантка примушувала фермерів та підприємців району до підтримки військ рф і займалась вимаганням, а у разі відмови погрожувала переслідуваннями та «блокуванням» бізнесу.

Слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантки за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття зрадниці здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.Як писав раніше Inform.zp.ua, 2 липня викрили чотирьох осіб, які жорстоко поводились із цивільними у Токмаку.