Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Більше запоріжців зможуть скористатися послугою “муніципальної няні”

Більше запоріжців зможуть скористатися послугою “муніципальної няні”

Більше запоріжців зможуть скористатися послугою “муніципальної няні”

Ілюстративне фото

Уряд змінив перелік осіб, які зможуть скористатись послугою “муніципальної няні”. Тепер послугу можуть отримати внутрішньо переміщені особи та ті родини, які проживають на територіях, де дошкільні заклади не працюють через воєнний стан. У деяких випадках змінили і вік дитини.

Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

Зокрема, послугою можуть скористатися батьки чи опікуни дитини, які доглядають за:

  • дитиною до 3-х років, якщо один із батьків чи опікунів є ВПО;
  • дитиною до 6-ти років, яка разом із батьками, опікунами проживає на територіях, де неможливо забезпечити функціонування садочків;
  • дитиною до 6-ти років, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи;
  • дитиною до 6-ти років, яка потребує додаткового догляду;

Компенсація “муніципальної няні” виплачується в розмірі мінімальної заробітної плати погодинно (але не більше, ніж 165 годин на місяць).

Муніципальна няня – це особа, яка надає послуги няні, декларує свої доходи та платить податки. Із нею батьки укладають угоду або договір про догляд за дитиною.

Раніше ця послуга була доступна тільки для підтримки батьків чи опікунів дитини до трьох років, яка потребує додаткового догляду, або якщо один із батьків чи опікунів має інвалідність I чи II групи.

Нагадаємо, нещодавно у Міністерстві соціальної політики пояснили затримку у виплатах для ВПО.