Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Продовжується будівництво підземної школи в Запоріжжі, де навчатимуться учні двох загальноосвітніх закладів

Продовжується будівництво підземної школи в Запоріжжі, де навчатимуться учні двох загальноосвітніх закладів

Продовжується будівництво підземної школи в Запоріжжі, де навчатимуться учні двох загальноосвітніх закладів

Будівництво підземної школи в Запоріжжі. Фото з телеграм-каналу Івана/троительство подземной школы в Запорожье
Фото из телеграмм-канала Иван Федорова. Федорова/Строительство подземной школы в Запорожье
Фото из телеграмм-канала Иван Федорова.

У Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва підземної школи. Згідно з планами, навчання буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної державної адміністрації.

Будівництво підземної школи в Запоріжжі
Будівництво підземної школи в Запоріжжі. Фото з телеграм-каналу Іван Федорова.

Планується, що школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень, з яких 70% фінансується за рахунок державної субвенції, а 30% – за рахунок місцевих коштів.

За словами голови ЗОДА Івана Федорова, будівництво включає в себе усі необхідні етапи – від будівельних робіт до облаштування освітнього простору, включаючи внутрішнє оздоблення та устаткування.

Будівництво підземної школи в Запоріжжі
Будівництво підземної школи в Запоріжжі. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова.

Загалом, підземні школи будуються на п’яти локаціях міста, а по шостому проєкту тендерні процедури наближаються до завершального етапу для будівництва ще одного закладу, розрахованого на 500 учнів.

Нагадаємо, у Запоріжжі та Запорізькій області розпочалися роботи з будівництва підземних шкіл. Одну з них будують майже в центрі міста на території комунального закладу “Запорізька спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів “Січовий колегіум”.

Підземну школу на території “Січового колегіуму” планують відбудувати до кінця 2024 року.