Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Понад 1 млн гривень щомісячно: поліція викрила запорізьких наркодилерів

Понад 1 млн гривень щомісячно: поліція викрила запорізьких наркодилерів

Понад 1 млн гривень щомісячно: поліція викрила запорізьких наркодилерів

Фото: Запорожская областная прокуратура

Поліція викрила злочинне угрупування, яке займалось продажем наркотиків у Запоріжжі та інших областях України. Підозрюваним інкримінують ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Найсуворішим покаранням передбачається позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Про це повідомили 3 липня на сайті Запорізької обласної прокуратури. 

П’ятеро місцевих жителів налагодили на території Запоріжжя наркобізнес із реалізації метадону, канабісу та PVP. Крупні партії заборонених речовин банда зберігала у гаражному приміщенні Шевченківського району. Там же вони й фасували товар для роздрібної торгівлі.  

Збут наркотичних засобів здійснювали серед наркозалежних жителів Запоріжжя та інших областей України. Дохід від продажу наркотиків щомісяця складав понад 1 млн грн.

“За результатами проведених обшуків за місцем мешкання учасників злочинного угруповання, їх автівок та гаражного приміщення у Запоріжжі виявлено та вилучено 36,5 кг метадону, 5,5 кг психотропної речовини «PVP», 2 кг канабісу елітних сортів, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, електронні ваги, зіппакети тощо. Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» складає 55 млн грн”, – йдеться в повідомленні Запорізької обласної прокуратури.

Підозрюваним загрожує від дев’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УБН в Запорізькій області. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що прикордонники Мукачівського загону затримали чотирьох чоловіків, які незаконно збиралися перепливати річку Тису. Серед них був мешканець Запоріжжя.