Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізький нардеп, який жодного разу не проголосував у Верховній Раді 2024 року: КВУ

Запорізький нардеп, який жодного разу не проголосував у Верховній Раді 2024 року: КВУ

Запорізький нардеп, який жодного разу не проголосував у Верховній Раді 2024 року: КВУ

Олександр Пономарьов/ Фотоілюстрація/Александр Пономарёв

Протягом 2024 року десять народних депутатів жодного разу не проголосували у Верховній Раді. Деякі з них знаходяться в СІЗО або перебувають під підозрою. Серед них є й нардеп із Запорізької області.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

До списку депутатів, які не проголосували жодного разу протягом цього року, входять:

  • Олександр Дубінський, який зараз знаходиться у СІЗО,
  • Нестор Шуфрич, який перебуває під вартою,
  • Олександр Пономарьов із Запорізької області, якого підозрюють у державній зраді,
  • Ярослав Дубневич, який знаходиться у міжнародному розшуку,
  • Степан Івахів,
  • Анжеліка Лабунська,
  • Ігор Палиця,
  • Федір Христенко,
  • Сергій Шахов.

Крім того, громадська організація зазначає, що саботаж є традиційною проблемою в роботі Верховної Ради. Останніми роками кількість депутатів, які голосують, знизилася.

“В середньому протягом 2024 року один народний депутат брав участь у 57% голосувань (натискав “за”, “проти”, “утримався”). За аналогічний період 2023 року цей показник складав 60%, у 2022 році – 71%”, – йдеться у повідомленні.

Водночас окремі депутати демонструють близькі до максимальних показників участі у голосуваннях:

“Серед депутатів, які взяли участь у найбільшій кількості голосувань за пів року: О. Бакумов (99%), Г. Мазурашу (99%), Д. Припитень (98%), В. Захарченко (98%), А. Клочко (97%), Н. Локтіонова (97%), М. Павлюк (97%), В. Неклюдов (96%), М. Дирдін (96%)”.

Нардепів від Запорізької області у цьому списку немає.

Нагадаємо, що народному депутату від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» 24 липня повідомили про підозру за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України («Державна зрада»). Правоохоронці зі Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань повідомляють, що викрили його на співпраці з РФ.

Його обвинувачують у тому, що він перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих “філіях” банківських установ РФ, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

У березні 2022 року Бердянська міська рада та низка місцевих підприємств повідомили про викрадення російськими військовими народного депутата Олександра Пономарьова, який нібито відмовився співпрацювати з окупантами, а так звана прокуратура “ДНР” проводила “розслідування”.

Пізніше депутатка міськради повідомила, що Пономарьова доправили до реанімації бердянської міської лікарні.