Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Активісти намагаються домогтися громадських слухань щодо об’єднання закладів освіти в Запоріжжі: інструкція

Активісти намагаються домогтися громадських слухань щодо об’єднання закладів освіти в Запоріжжі: інструкція

Активісти намагаються домогтися громадських слухань щодо об’єднання закладів освіти в Запоріжжі: інструкція

Фото пресслужби Запорізької міської ради

Запорізькі активісти та деякі батьки учнів незадоволені рішенням Запорізької міської ради проводити опитування щодо об’єднання закладів освіти у формі електронного опитування замість громадських слухань. Тому вони запропонували нову інструкцію для тиску на владу щодо закриття шкіл.

Про це повідомляє “ЗЦР” та місцева активістка Валерія Морозова на своїй сторінці у Facebook.

“Активістки, які борються проти необґрунтованого закриття шкіл, запустили нове звернення. Вони хочуть, аби регламентна комісія Запорізької міськради переглянула законність процесу опитування про доцільність ліквідації шкіл

За регламентом міськради, депутатська комісія з регламенту, законності та протидії корупції має право робити висновки, чи порушують розпорядження міського голови або виконкому діюче законодавство. Відтак, комісія може розглянути звернення з простим запитанням: чи є розпорядження Регіни Харченко, в якому вирішили проводити “слухання в формі опитування”, законним”, – йдеться у повідомленні.

Валерія Морозова пропонує підписати звернення до комісії з законності міськради, головою якої є депутат від фракції “Партія Володимира Буряка “Єднання”.

Це може стати підставою для повернення до формату громадських слухань, відповідно до Закону України та Статуту громади.

Головам громадських організацій та інших організацій громадського суспільства пропонують підписати відкритий лист до Запорізької міської ради за посиланням.

Нагадаємо, в.о. міського голови Регіна Харченко видала розпорядження про проведення слухань щодо об’єднання закладів освіти у формі електронного опитування на офіційному вебсайті Запорізької міської ради, на вебплатформі “Єдина платформа місцевої електронної демократії” з 24 липня до 18 липня.