Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 862-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

862-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

862-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 862-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

  • У Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва підземної школи. Згідно з планами, навчання буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно.

Планується, що школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень.

  • Житель Запоріжжя Віктор Дронович під час прибирання сміття на косі поблизу урочища Сагайдачного знайшов старовинну мотику, яка може належати до V-III тис. до н. е. Знахідку передали до Національного заповідника “Хортиця”.
  • Кілька безпілотників завдали ударів по об’єктах поблизу Запорізької атомної електростанції, поранивши працівників та спричинивши лісові пожежі. 

Неподалік міста Енергодар три удари безпілотників, влучили в одну з електричних підстанцій, поранивши вісьмох працівників. Один з них потребував медичної допомоги. Експерти МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, повідомили, що бачили густий дим і чули вибухи з боку розподільчого пристрою станції. 

  • Протягом 2024 року десять народних депутатів жодного разу не проголосували у Верховній Раді. Деякі з них знаходяться в СІЗО або перебувають під підозрою. Серед них є й нардеп із Запорізької області. Мова йде про Олександра Пономарьова.
  • Запорізькі активісти та деякі батьки учнів незадоволені рішенням Запорізької міської ради проводити опитування щодо об’єднання закладів освіти у формі електронного опитування замість громадських слухань. Тому вони запропонували нову інструкцію для тиску на владу щодо закриття шкіл.
  • Росіяни намагаються залучати українських дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, до воєнізованої гри “зарніца”. 
  • За даними YouControl.Market, за перше півріччя 2024 року в Україні закрили майже 92 тисячі ФОПів. Приріст закриття ФОПів склав 54%, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року. Також на 15% зріс показник закриття компаній – за перше півріччя 2024 року припинили діяльність понад 1,5 тисячі підприємств.
  • Ситуація в Об’єднаній електросистемі залишається складною як у Запорізькій області, так і по всій Україні. Дефіцит електроенергії продовжує зростати через постійні обстріли електростанцій та масове використання кондиціонерів під час спеки.