Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Запорізькій області перевірили укриття: скільки з них можна використовувати

В Запорізькій області перевірили укриття: скільки з них можна використовувати

В Запорізькій області перевірили укриття: скільки з них можна використовувати

Укриття

У Запорізькій області перевірили укриття. За результатами перевірки, можна використовувати 78% захисних споруд. Непридатні укриття здебільшого знаходяться в зоні активних бойових дій.

Про це стало відомо під час робочого візиту заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимура Ткаченка.

В цілому, за результатами перевірок, 1080 захисних споруд з 1382 придатні до використання. З тих, що непридатні, 108 знаходяться в зоні активних бойових дій, тому перевірити їх зараз немає можливості.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Вікторії Клименко, 65 укриттів обладнали у 56 медичних закладах. Однак вона каже, що навіть у такому разі необхідна підземна лікарня, щоб оперувати людей під час ворожих обстрілів.

Також під час візиту перший заступник міського голови Запоріжжя Андрій Бугарь повідомив, в Запоріжжі планується встановлення 100 модульних укриттів. Вже погоджено 58 проєктів за підтримки бізнесу.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують побудувати протирадіаційні укриття у деяких школах.