Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Співробітник Запорізької військової адміністрації виявився агентом ФСБ: деталі

Співробітник Запорізької військової адміністрації виявився агентом ФСБ: деталі

Співробітник Запорізької військової адміністрації виявився агентом ФСБ: деталі

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

У Запоріжжі затримали місцевого мешканця, який надавав ворогу інформацію про ремонтні бази військової техніки Збройних сил України та намагався отримати доступ до серверів обласної державної адміністрації. Він був завербований співробітником ФСБ.

Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Зрадником виявився працівник одного із запорізьких підприємств, у якому ремонтували та обслуговували військову техніку. Він мав доступ до всіх приміщень, а тому приховано вів зйомку на телефон. Після цього чоловік вказував геолокацію та надсилав її своєму куратору, з яким зв’язався у вересні 2023 року за власною ініціативою. Далі ця інформація використовувалася для ракетних обстрілів міста. 

Також він передавав дані про переміщення військової техніки та особового складу сил оборони України.

Пізніше звинувачений отримав від спецслужб рф завдання влаштуватись до органів місцевої влади, щоб надавати інформацію про обстановку в регіоні. Тож у жовтні 2023 року чоловік влаштувався на роботу до Запорізької обласної державної адміністрації на посаду головного спеціаліста одного з відділів, який відповідає за кібербезпеку. Там він намагався отримати інформацію про розміщення особового складу та техніки ЗСУ на території Запорізької області.

На підставі зібраних доказів слідчими Служби безпеки України, агента визнано винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Його засудили до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно служба безпеки України викрила зловмисника, який намагався передати агресору точні координати комплексів ППО у Запоріжжі.