Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Світло не вимикатимуть цілий день у Запоріжжі: названа дата

Світло не вимикатимуть цілий день у Запоріжжі: названа дата

Світло не вимикатимуть цілий день у Запоріжжі: названа дата

Ілюстративне фото/
Иллюстративное фото

16 липня не вимикатимуть електроенергію у Запорізькій області. Це зроблять, щоб вирахувати, скільки споживає влітку кожна область України. Завдяки вимірам також зможуть побачити, як поводяться споживачі, коли мають постійний доступ до електроенергії.

Про це повідомили НЕК “Укренерго”.

“Аналіз цих даних дозволить в подальшому забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Крім того, ми зможемо отримати більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак. Тобто, це дасть змогу більш точно визначити, де потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації в першу чергу і прорахувати оптимальні рішення для кожного регіону”, – заявили в “Укренерго”.

Обмежень не буде впродовж доби у кожній області в один із днів з 9 по 24 липня. В інші дні обмеження споживання будуть відбуватися згідно з графіками, які публікуватиме обленерго в кожному регіоні. Як наголосили в “Укренерго”, такі виміри проводяться щороку, взимку та влітку. Варто зазначити, що вимірювання не застосовуються для тимчасово окупованих територій.

Світло не вимикатимуть цілий день у Запоріжжі: названа дата
Фото: НЕК “Укренерго”

Однак, якщо відбудуться нові масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури та виникне дефіцит потужності в енергосистемі України, то дати перенесуть на невизначений термін, поки ситуація не стабілізується.

Нагадаємо, Запоріжжяобленерго скоротили графік відключень світла в Запоріжжі на 5 липня.

Чому почалися відключення світла

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

Чому графіки публікують ввечері, а потім змінюють

Графіки погодинних відключень «Запоріжжяобленерго» публікує зазвичай ввечері, коли “Укренерго” надає інформацію про ліміти енергоспоживання по області на наступну добу. “Поки цієї інформації немає – відсутнє й розуміння, наскільки треба скоротити споживання електроенергії, скільки споживачів мають бути залучені до цього процесу і т. ін. Щойно отримуємо обмеження – а це відбувається ввечері, – ми формуємо графіки та публікуємо їх. В середньому, інтервал між отриманням лімітів та оприлюдненням графіків становить до 30 хвилин”, – пояснили в обленерго.

Графік на тиждень наперед неможливо створити через нестабільну ситуацію в енергосистемі.

Нова схема графіків

У Запоріжжі розробили нову схему застосування графіків, згідно з якою електроенергію будуть вмикати не менше ніж на 4 години. Це пов’язано з побажаннями запоріжців, які непокояться за стан техніки під час відключень електроенергії.