Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Колишня посадовиця із Запоріжжя більше не очільниця Держкіно

Колишня посадовиця із Запоріжжя більше не очільниця Держкіно

Колишня посадовиця із Запоріжжя більше не очільниця Держкіно

Марина Кудерчук
Фото пресслужби ЗОДА/Марина Кудерчук
Фото пресс-службы ЗОГА.

Марину Миколаївну Кудерчук звільнено з посади очільниці Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук на своєму телеграм-каналі.

Причини звільнення Марини Кудерчук наразі невідомі. Тимчасово виконання обов’язків голови Держкіно покладено на Юлію Іванівну Шевчук.

Що відомо про Марину Кудерчук?

У січні 2020 року Марину Кудерчук було призначено головою Держкіно. Восени 2022 року представники української кіноспільноти у відкритому листі закликали владу перенаправити на Сили оборони кошти, виділені з держбюджету Держкіно. Ініціатори звернення, повідомили про це «Детектор медіа» у пресрелізі. Вони висловили недовіру до інституції та особисто до очільниці Держкіно. Лист був адресований Президенту України, Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру України.

До призначення на посаду голови Держкіно, Кудерчук працювала на різних посадах у структурах Державної податкової інспекції, Державної податкової адміністрації та Державної податкової служби міста Запоріжжя та Запорізької області.

З кіноіндустрією її пов’язувала робота заступницею директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради у 2017–2019 роках. Вона також була серед організаторів Запорізького міжнародного кінофестивалю.

З 7 листопада 2019 року Кудерчук обіймала посаду заступниці голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, звільнилася за власним бажанням керівниця апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко. На цій посаді вона працювала чотири роки.