Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Війна завершиться”, якщо Україна виведе війська з чотирьох областей, включно із Запорізькою: Путін

“Війна завершиться”, якщо Україна виведе війська з чотирьох областей, включно із Запорізькою: Путін

“Війна завершиться”, якщо Україна виведе війська з чотирьох областей, включно із Запорізькою: Путін

Віктор Орбан та Володимир Путін. Фото:ТАСС

Президент РФ Володимир Путін, якого ПАРЄ визнала нелегітимним, зробив чергову заяву щодо російсько-української війни. За його словами, “повне завершення” війни можливе за умови виведення українських військ з чотирьох областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської.

Про це повідомляє “Громадське”, посилаючись на пропагандистське агентство “Інтерфакс”.

Путін заявив, що виступає не просто за “перемир’я” або “призупинення вогню”, він стверджує, що для “повного завершення” війни, яку він сам розпочав, необхідні конкретні умови.

«Це має бути не просто перемир’я або тимчасове призупинення вогню, яке [Україна] могла б використати для відновлення втрат, перегрупування та доозброєння. Росія виступає за повне та остаточне завершення “конфлікту”», — заявив Путін.

По-перше, він вимагає, щоб Україна вивела свої війська з Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей.

«Є й інші умови, але це предмет для докладного розгляду в ході можливої спільної роботи», — додав російський диктатор.

Згідно з інформацією Інституту вивчення війни, Путін використав зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 5 липня для того, щоб виступити проти будь-якого припинення вогню. Його основна мета — знищення української державності.

На пресконференції з Орбаном Путін чітко відкинув ідею припинення вогню через переговори, заявивши, що угода між Росією та Україною не повинна призвести до тимчасового припинення вогню, яке дозволило б Україні перегрупуватися і переозброїтися. Він наполягає на “повному” та “остаточному” завершенні “конфлікту”.

Аналітики вказують, що заяви Путіна і його вимоги свідчать про його непохитне бажання знищити українську державність і ідентичність.

Нагадаємо, на заході Запорізької області поблизу Роботиного, Вербового і Щербаків росіяни проводили наступ, але підтверджених змін на лінії фронту не було.