Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть долучитися до забігу в пам’ять про загиблих військових: як це зробити

Запоріжці можуть долучитися до забігу в пам’ять про загиблих військових: як це зробити

Запоріжці можуть долучитися до забігу в пам’ять про загиблих військових: як це зробити

У Запоріжжі розпочалась реєстрація учасників забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Подати заявку можна безкоштовно до 13 серпня.

Про це повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації.

Забіг відбудеться 31 серпня о 10:00. Про місце проведення учасникам акції повідомлять додатково. Після реєстрації усім присвоять номери з іменами військовослужбовців, за яких вони будуть бігти. Учасник/учасниця може отримати ім’я Героя автоматично чи обрати його на тематичних сторінках пам’яті:

  • https://memorybook.org.ua/
  • https://ukraine-memorial.org/
  • https://www.victims.memorial/
  • https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0

Також можна обрати, яку дистанцію бігти: це може бути 2, 5 чи 10 км. Як зазначає т. в. о. начальника Управління молоді, фізичної культури і спорту Інна Киник, короткі дистанції пропонують через те, що на старт приходять діти. Дистанцію можна подолати пішки, адже ідея заходу не полягає у тому, щоб встановлювати рекорди.

“Герої не вмирають. Вони завжди в наших серцях і в наших думках. Це головний меседж забігу. Наше завдання – взяти участь в акції і продемонструвати, що наш Запорізький край – разом з Україною”, – зауважив засновник благодійного фонду «Допомога людям України» Владислав Калюжний.

Запорізька область підтримує акцію “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” з 2018 року. Щоб взяти участь, необхідно заповнити форму за посиланням.

Нагадаємо, у травні 70 спортсменів в одному з навчальних закладів Запоріжжя влаштували спортивний забіг на підтримку Збройних сил України. Акція мала назву “Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!”.