Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі абітурієнти вже можуть зареєструватися на вступні випробування: як це зробити

Запорізькі абітурієнти вже можуть зареєструватися на вступні випробування: як це зробити

Запорізькі абітурієнти вже можуть зареєструватися на вступні випробування: як це зробити

студенты

Майбутні запорізькі студенти вже можуть зареєструватись на вступні випробування – співбесіди та творчі конкурси.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Реєстрація відбувається через електронний кабінет вступника. Для цього там треба обрати модуль «Реєстрація на вступне випробування (співбесіда, творчий конкурс, фахове випробування)». До 10 липня можна зареєструватися для вступу на бюджет чи контракт, а до 25 липня – тільки на навчання на контрактній основі.

“Заяви на вступні випробування НЕ є заявами на вступ. Це різні типи заяв. Тож якщо ви вступаєте за співбесідою або творчим конкурсом, вам треба подати обидва ці типи заяв в електронному кабінеті” – наголошують у МОН.

Заяви на вступні випробування дають майбутнім студентам можливість взяти участь у співбесідах (але виключно з пільгами) та у творчих конкурсах. Після їхнього успішного проходження треба подати заяви на вступ до ЗВО (з 19 липня). Для цього треба буде обрати інший модуль в електронному кабінеті вступника, а саме «Подача заяв на вступ».

Для більшої зручності у Міністерстві освіти та науки зробити інструкції про те, як саме зареєструвати заяви на вступні випробування. Переглянути можна тут.

Нагадаємо, цього року школярі складають Національний мультипредметний тест (НМТ), цей екзамен проводять третій рік поспіль під час повномасштабної війни. Основна сесія вже відбулася, незабаром розпочнеться додаткова – у період з 11 по 19 липня. Інформацію про результати додаткової сесії НМТ за шкалою 100–200 балів можна буде подивитись в персональних кабінетах учасників до 26 липня. Учасники основної сесії вже можуть дізнатись свої бали.

На НМТ кожен учасник/учасниця має виконати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один – на вибір із переліку (українська література, іноземна мова, біологія, хімія, фізика, географія). Випускники мають скласти всі іспити в один день у два етапи – по 120 хвилин. Між ними є перерва 20 хвилин.

Як раніше писав Inform.zp.ua, випускниця вільнянського ліцею набрала 200 балів з усіх чотирьох предметів на Національному мультипредметеному тесті.