Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Чергова атака на Запорізький район: трьох людей поранено

Чергова атака на Запорізький район: трьох людей поранено

Чергова атака на Запорізький район: трьох людей поранено

Атака на Запорізький район 8 липня. Фото Івана Федорова/Атака в Запорожском районе 8 июля. Фото Ивана Федорова

Вчора, 8 липня, росіяни здійснили атаку на Вільнянськ та по Василівському району Запорізької області. Троє людей зазнали поранень.

Про це повідомляє голова ЗОВА Іван Федоров на своєму телеграм-каналі.

Також відомо, що росіяни атакували Запорізьку область. Вони влучили по цивільному підприємству у Вільнянську.

Впродовж доби окупанти 341 раз ударили по 11 населених пунктах Запорізької області.

▪️ Ворог здійснив 2 ракетні атаки по Вільнянську.

▪️ Війська РФ завдали 3 авіаційні удари по Малинівці та Роботиному.

▪️ 127 БПЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Оріхів, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

▪️ 9 обстрілів РСЗВ накрили Роботине та Малу Токмачку.

▪️ 200 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Нововасилівського, Степногірська та Приморського.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, минув тиждень з того моменту, як окупанти атакували Вільнянськ – маленьке місто в Запорізькому районі. Що відбувалося тоді і яка ситуація зараз дізнавалася журналістка Inform.zp.ua. 

Всього постраждало 45 осіб, з яких 9 – діти. Росія вбила 7 людей (4 дорослих і 3 дітей). Загинули 15-річний хлопець та дві дівчинки віком 10 і 17 років. Для організації прощання з ними рідні збирали кошти. 

Госпіталізовано було 12 постраждалих. Як відомо на цей час, деякі з них перебувають у комі. У міській групі в фейсбуці рідні просять небайдужих про допомогу, але варто уважно перевіряти, кому ви відправляєте гроші.